پسته، این مغز خوشمزه ومغذی که از دیر باز در فرهنگ و سفره ایرانیان جایگاه ویژهای داشته است، به حق لقب «طلای سبز» رابه خود گرفته است. این گنجینه طبیعی، نه تنها طعمی بینظیر و دلچسب دارد. بلکه سرشار از خواص و فواید سلامتی برای بدن است. در این این مقاله، سفری به دنیای شگفتانگیز پسته خواهیم داشت وبا برخی از مهمترین خواص وفواید ان آشنامیشویم.
1. منبعی غنی از ویتامینها و مواد معدنی :
پسته انباری از ویتامینها و مواد معدنی ضروری برای بدن است ویتامین B، ویتامین E، پتاسیم، منیزیم، فسفر، آهن و مس، تنها بخشی از این مواد مغذی ارزشمند هستند. این ویتامینها و مواد معدنی در عملکردهای مختلف بدن از جمله سیستم عصبی، قلب، عروق، استخوانها و عضلات نقش حیاتی ایفا میکنند.
2.تقویت سیستم ایمنی بدن :
پسته به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای قوی، مانند ویتامین Eو سلنیوم، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
آنتی اکسیدانهای با خنثی کردن رادیکالهای آزاد، از سلولهای بدن در برابر آسیب محافظت میکنند وبه پیشگیری از بیماریهای مختلف، مانند سرماخوردگی، انفولانزا و حتی برخی از انواع سرطان کمک میکنند.
3.سلامتی قلب و عروق
پسته، دوستدار قلب شماست! چربیهای غیر اشباع موجود در پسته، به ویژه اسیدهای چرب امگا ۳، به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک میکنند. این امر به نوبه خود، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، مانند سکته قلبی و مغزی را کاهش میدهد.
علاوه بر این، پسته به تنظیم فشار خون نیز کمک میکند پتاسیم موجود در پسته، با گشاد کردن عروق خونی، به جریان بهتر خون در بدن وکاهش فشار خون کمک میکند.
4.کنترل قند خون
پسته میتواند به تنظیم قند و پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند. فیبرموجود در پسته، سرعت جذب قند در خون را کاهش میدهد وبه حفظ تعادل قند خون کمک میکند.
همچنین، منیزیم موجود در پسته، به حساسیت سلولها به انسولین کمک میکند ودر نتیجه، می توانند از انسولین به طور موثرتری برای تنظیم قند خون استفاده کند.
5.سلامتی دستگاه گوارش:
پسته، یک منبع عالی فیبر است. فیبر به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری از یبوست و تنظیم حرکات روده کمک میکند.
علاوه بر این، فیبر موجود در پسته، به احساس سیری طولانیتر کمک میکند و میتواند در کاهش وزن تناسب اندام نیز موثر باشد.
6.تقویت حافظه و عملکرد مغز:
پسته به دلیل دارا بودن ویتامینهای گروه B، به ویژه ویتامین B۶، به تقویت حافظه وعملکرد مغز کمک میکند. ویتامین b۶برای عملکرد صحیح سیستم عصبی ضروری است و نقش مهمی در یادگیری، تمرکز و حافظه ایفا میکند
همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در پسته، از سلولهای مغز در برابر آسیب محافظت میکنند وبه پیشگیری از بیماریهای neurodenerative, مانند آلزایمرو پارکینسون کمک میکنند.
7.سلامت پوست، مو و ناخن:
پسته به دلیل دارا بودن ویتامین Eو آنتی اکسیدانهای قوی، به سلامت پوست، مو و ناخن کمک میکند. ویتامین E به حفظ رطوبت پوست، کاهش چین و چروک والتیام التهابات پوستی کمک میکند.
همچنین، آنتی اکسیدانهای موجود در پسته، از سلولهای پوست در برابر آسیب نور خورشید و رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
8.تقویت قوای جنسی :
پسته از دیر باز به عنوان یک ماده غذایی محرک قوای جنسی شناخته شده است. آرژنین موجود در پسته، به افزایش جریان خون درعملکرد جنسی کمک میکند.
علاوه بر این، پسته حاوی مقادیر زیادی روی نیز هست که برای تولید تستوسترون، هورمون جنسی مردانه، ضروری است.
زیاد خوردن پسته چه عوارضی دارد؟
اگرچه پسته یک مادهی غذایی سالم است، اما زیادهروی در مصرف آن میتواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. مصرف زیاد پسته ممکن است منجر به شکم درد، یبوست و اسهال شود. علت این موضوع فیبر موجود در آن است. همچنین بعضی از افراد باور دارند که پسته باعث سنگ کلیه در افراد مستعد میشود.
اگر پستهی بو داده را زیاد مصرف کنید، فشار خونتان افزایش پیدا میکند. دلیل این موضوع این است که بعضی از انواع پستههای بو داده سدیم زیادی دارند. مثل همیشه به شما میگوییم حتی اگر یک مادهی غذایی بسیار مغذی است و خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد، باز هم نباید در خوردن آن زیادهروی کنید.